Claire Gooskens

Medewerker Burgerzaken en GCC, Team Burgerzaken

“Ik ben trots op de stappen die ik gezet heb sinds ik hier werk. Er is veel aandacht en ruimte voor ontwikkeling. Ik voel mij thuis.”

 Claire Gooskens

Claire is één van onze enthousiaste medewerkers bij Burgerzaken én GCC. Het Gemeente Contact Centrum (GCC) is de receptie van onze gemeente. Hier komen mensen zich melden voor hun afspraak of ze hebben een (telefonische) vraag. En Burgerzaken is de afdeling waar je bijvoorbeeld je paspoort kunt verlengen, je in kunt schrijven als inwoner van Waalre of aangifte kunt doen van een grote levensgebeurtenis zoals een geboorte, trouwen, scheiding of overlijden. We zien een divers team op deze afdeling. Claire is één van de jongsten, ambitieus en werkt graag samen met haar ervaren collega’s. Zo kan zij veel leren!

Vertel eens Claire, hoe kwam je hier terecht?

“Ik had al een tijdje interesse in werken voor een gemeente en was benieuwd hoe ‘alles’ nu eigenlijk geregeld wordt voor de inwoners. In mijn omgeving werd wat lacherig gereageerd. Een gemeente? Is dat niet wat ‘stoffig?’ Toch wilde ik het zelf ervaren. Ik heb hiervoor een aantal commerciële banen gehad en miste daar in het werk het belang voor de maatschappij. Toen er een vacature voorbij kwam bij het GCC in het voorjaar van 2021, heb ik meteen gereageerd. Na een prettig gesprek werd ik al vrij snel aangenomen. Ik kreeg meer afwisseling in mijn werk ten opzichte van mijn vorige job en daar was ik naar op zoek!”

Hoe is de samenwerking met je collega’s?

“Waalre is een kleinere gemeente en dat vind ik heel fijn. We kennen elkaar en ik voel mij geen nummer. De lijnen zijn kort en daardoor kan ik de vragen van inwoners goed en vaak snel oplossen en snel veel leren. Onze gemeentesecretaris Rosanne is heel toegankelijk en hip. Dat vind ik goed passen bij mijn generatie.

Ook in ons team is het heel fijn werken. Ik mag werken met ervaren collega’s die het vak in de breedte kennen én met leeftijdgenoten. We zijn serieus met ons werk bezig en we hebben het ook gezellig. Het gaat niet alleen over werk. Ik voel mij gezien als mens en serieus genomen in mijn ambities.”

Zeg Claire, waar ben je het meest trots op?

“Het meest trots ben ik op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt de afgelopen 2,5 jaar. Vanuit mijn vorige baan was starten bij het GCC al een mooie stap. Het was afwisselender en in een complexere omgeving met meer regeltjes en gevoeligheden. Na een tijdje ontstond bij mij weer het verlangen om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik was nieuwsgierig naar het werk bij Burgerzaken. Nadat ik dit aangaf bij mijn manager Ruben, werd er snel een interne stage gerealiseerd. Zo kon ik ervaren of het ook echt iets voor mij was. En dat is het. Ik ga zelfs een opleiding doen!

Ook vind ik het heel fijn om contact met mensen te hebben. Ik ben trots op mijzelf als ik inwoners goed kan helpen. Goed luisteren en klantvriendelijkheid zijn belangrijke eigenschappen om dit werk goed te kunnen doen. Ik ben op mijn best als het lekker druk is. We zijn een gemeente middenin de Brainport-regio en hebben daardoor regelmatig Engels sprekende inwoners aan de balie. Dat vond ik in het begin best spannend. Gelukkig ben ik gedreven om nieuwe dingen te willen leren. Dat heeft mij over die drempel heen getrokken.”

Hoe zie jij je toekomst bij de gemeente Waalre?

“Op dit moment werk ik als Medewerker GCC én sinds juni 2022 als Medewerker Burgerzaken. Een combi-functie, zodat ik lekker veel uren kan maken én mijzelf verder kan ontwikkelen. Ik ben ambitieus en start in maart de opleiding ‘Opstapcursus Burgerzaken’. Zo kan ik mij ontwikkelen in de breedste zin. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan burgerlijke stand, basisregistratie en reisdocumenten. De regeltjes en aandachtspunten hierbij zijn namelijk behoorlijk complex. Zo kan ik in de toekomst steeds complexere dossiers in behandeling nemen (zoals bijvoorbeeld naturalisatieverzoeken), krijg ik tekenbevoegdheid en kan ik eventueel weer verder ontwikkelen richting de backoffice. Daar word ik erg blij van!”