Zuhal Kayali

Financieel Administratief Medewerker, Team CMD

“Wij werken met hart voor de samenleving!”

Zuhal Kayali

Zuhal heeft een extra bijzondere weg afgelegd richting onze organisatie. Gevlucht vanuit Syrië met haar gezin heeft zij helemaal opnieuw een taal moeten leren en aan een andere cultuur moeten wennen. Haar doorzettingsvermogen en positiviteit heeft haar bij ons gebracht. Zij is Financieel Administratief Medewerker en zorgt ervoor dat de eerste aanvragen voor WMO, Jeugdhulp, leerlingenvervoer en minimaregeling verwerkt worden. Als administratief medewerker bij het Team Centrum Maatschappelijke Dienstverlening (CMD) zorgt zij ervoor dat de administratie op orde is, zodat de consulenten inhoudelijk aan de slag kunnen. Het team bestaat uit jeugd- en wmo consulenten, inkomensondersteuners, schuldhulpverleners en administratieve ondersteuning. Zij werken integraal samen. Het CMD werkt volgens het principe één gezin, één plan, één aanspreekpunt.

Vertel eens Zuhal, hoe kwam je hier terecht?

“In 2015 ben ik met mijn gezin naar Nederland gekomen vanuit Syrië. In Nederland is het veiliger voor onze kinderen. Het was een grote verandering. Een nieuwe leefomgeving, een nieuwe taal. Gelukkig zijn we heel warm in Nederland ontvangen. Veel aardige mensen hebben ons goed geholpen. Ik wilde heel graag aan het werk en ging de Nederlandse taal leren. Dat was stap één. Ondanks mijn universitaire achtergrond, heb ik een MBO opleiding gedaan om de taal extra goed te leren en mijn kans op werk te vergroten. In die periode was ik vrijwilliger bij diverse projecten. Eén van de meest bijzondere projecten vond ik de ‘Warm welkom-dag’ waarin Nederlanders konden kennis maken met de Syrische cultuur. Zo konden we iets terugdoen voor ons eigen warme welkom.

Ongeveer twee jaar geleden was het eindelijk zover en kon ik starten als financieel-administratief medewerker in de bouwsector. Ik kwam erachter dat ik toch liever zou werken in een sociale omgeving. Ik zag een leuke vacature bij de gemeente Waalre, heb direct gesolliciteerd en mocht op gesprek komen. Dat was een heel fijn en open gesprek in een ontspannen sfeer. Al snel kwam er een tweede gesprek voor verdere verdieping in de functie. Dat was fijn. Zo kon ik een goede beslissing nemen. In december 2022 ben ik gestart.

Hoe is de samenwerking met je collega’s?

“Het team is fijn en vriendelijk. We zijn heel behulpzaam naar elkaar en nemen tussen het harde werken door tijd voor elkaar. We pauzeren altijd samen met wie er op dat moment is. Verbinding maken met elkaar is extra belangrijk gezien de zwaarte van het werk. Het is heel fijn om dan op elkaar te kunnen rekenen.

In de gehele organisatie is iedereen heel vriendelijk en toegankelijk. Er is oprechte aandacht en interesse voor elkaar. Ik heb een hele fijne inwerkperiode ervaren en er is volop aandacht voor de ontwikkeling van alle medewerkers. Zoek je een sociale sfeer en ontwikkeling? Dan ben je hier aan het juiste adres!”

Zeg Zuhal, wat vind je het allerleukste aan je werk?

“Dit is mijn eerste werkervaring bij een gemeente. Voor mij was het nieuw en interessant om de dienstverlening van een gemeentelijke organisatie te leren kennen. Ik kan niet kiezen wat ik het leukste vindt. De afwisseling denk ik. En het feit dat ik indirect mag bijdragen aan het welbevinden van de mensen in Waalre. Dat ik mag zorgen dat mijn team het werk goed kan doen. Ik probeer mijn collega’s en alle inwoners met een open hart te helpen.”

Hoe zie jij je toekomst bij de gemeente Waalre?

“Heel positief. Ik voel mij op mijn plek en kan nog veel leren. Het belangrijkste voor mij is de prettige werkomgeving. Intern zijn er nog voldoende mogelijkheden voor mij, waar ik eventueel in de toekomst naar toe kan groeien.”