David Rademaker

Technisch medewerker Handhaving, Team Vergunningen/Toezicht/Handhaving (VTH)

“Als jonge vader van twee kinderen, kan ik mijn werk, studie  en privéleven goed combineren.”

David Rademaker

David is één van onze experts in bouwtoezicht. Hij heeft HTS Bouwtechnische Bedrijfskunde gestudeerd en werkt sinds 2012 met veel plezier voor de gemeente Waalre in het team VTH. Zij zorgen er samen voor dat zoveel mogelijk inwoners de regels naleven. Zij doen dat in de openbare ruimte, bij bedrijven en inwoners. Zo dragen ze bij aan een veilig, leefbaar en gezond dorp!

Vertel eens David, hoe kwam je hier terecht?

“Ik wilde graag van Limburg naar Eindhoven verhuizen en was op zoek naar werk in deze regio. Toen kwam de vacature bij de gemeente Waalre voorbij. De selectieprocedure ging vrij snel en dat was heel fijn om te ervaren. Samen met twee collega’s controleer ik of er gebouwd mag worden. Óf ik controleer dat wat er gebouwd is, overeenkomt met de vergunning. Daarbij onderzoek ik of er wellicht een gevaarlijke situatie aan de hand is. Het leuke aan mijn baan is dat het een afwisselende functie is van werkzaamheden buiten en op kantoor.”

Hoe is de samenwerking met je collega’s?

“Het team waarin ik werk is zeer gevarieerd. We hebben juristen, toezichthouders, BOA’s en vergunningverleners met diverse achtergronden en leeftijden. Met een groot deel van het team gaan we regelmatig borrelen of we doen mee aan een pubquiz op vrijdagavond. We zijn behulpzaam en betrokken bij elkaar en ons werk. We lopen makkelijk naar elkaar toe als we een vraag hebben. In de pauze gaan we bijna altijd even lekker wandelen, zodat we met een fris hoofd weer het werk in de middag kunnen oppakken. Ik heb zelfs nog contact met oud-collega’s waar ik heel fijn mee heb samengewerkt. Een fijne gemeente om voor te werken met korte lijnen richting management, bestuur en andere afdelingen!”

Zeg David, wat vind je het allerleukste aan je werk?

“Het allerleukste vind ik toch het veelzijdige en afwisselende takenpakket. Van nieuwbouw naar bestaande bouw, soms het inspecteren van gevaarlijke situaties, van bureau naar buiten. Dat is inherent aan werken bij een kleine gemeente denk ik. Als het nodig is kan ik intern snel schakelen, we hebben korte lijnen naar het bestuur en naar elkaar. En dat ik dan ook nog een positieve en duurzame bijdrage kan leveren aan de maatschappij, maakt het helemaal fijn. Het meest bijzondere vind ik de band die we hier onderling met elkaar hebben, zowel op werkvlak als privé. We doen het echt samen! ”

Hoe zie jij je toekomst bij de gemeente Waalre?

“Tijdens een POP gesprek heb ik aangegeven mijzelf heel graag verder te willen ontwikkelen. En die kans kreeg ik. De opleiding ‘Ambtenaar Bouw & Woningtoezicht 2’ heb ik net afgerond. Mijn bouwtechnische, management, bestuurlijk en juridische kennis zijn weer op peil. Het was wel even doorzetten met een fulltime baan en twee kinderen, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Ik heb ook veel support ontvangen van mijn werkgever. Nu zijn we aan het kijken hoe mijn extra kennis goed ingezet gaat worden. Ik heb daar alle vertrouwen in en zin in!”